Affiliate-markedsføring

Posted by Roger on February 14, 2016
Blogg

Driver du nettbutikk, og tenker at du vil ha bred markedsføring som ikke koster for mye, er affiliate-markedsføring en meget god måte å gjøre det på. Når du markedsfører deg på denne måten, knytter du kontakt med andre nettstedeiere, for eksempel bloggere, som legger en lenke til din butikk på sin side. Disse kalles affiliates. Hver gang noen klikker på lenken via nettsiden og foretar et kjøp i nettbutikken din, betaler du en liten del av salgssummen til affiliate-nettsiden.

shutterstock_244591753

Hvor mye du betaler bloggen eller samarbeidspartneren din, er et valg du selvfølgelig kan ta selv. Hvis du har en nystartet bedrift, er det kanskje viktig å holde kostnadene nede, men samtidig er det viktig å markedsføre seg bredt i mange ulike kanaler. Det handler om å få mest mulig såkalt viral spredning. Hvis du er blant de nettbedriftene som betaler godt, vil du trolig også ha lettere for å knytte til deg gode kontakter som kan være markedsføringskanaler for deg.

Det finnes også andre affiliate-metoder, for eksempel såkalt pay per click, som betyr at du betaler for hver gang noen klikker på lenken din, eller at affiliaten legger ut en artikkel eller sender ut nyhetsbrev, produktvurderinger, og lignende. Lenken bør også føre til gode og interessante tilbud. Jo flere treff du får på lenkene du har liggende ute på andre nettsider, desto større trafikk får du til nettsiden din – noe som i de aller fleste tilfeller fører til flere salg. Derfor kan det lønne seg å ha en hel rekke med affiliates.
En av fordelene med affiliate-markedsføring er at man har få eller ingen utgifter til markedsføring før man har solgt varen. Det er altså en markedsføringsmetode som er en utmerket måte å teste ut hvordan du kan få mest mulig avkastning på nettet, uten at det koster særlig mye. Selvsagt er det ikke helt gratis, men markedsføring i en rekke medier har tradisjonelt vært veldig kostbare. Dette er en av de metodene som gir mest avkastning til lave kostnader.