Få affiliate-inntekt på din blogg!

Posted by Roger on May 12, 2014
Blogg

Mange norske bloggere sitter på en gullgruve uten å utnytte den. Selv om du bare har en liten blogg så er muligheten der for å tjene penger som affiliate.

Denne typen markedsføring er svært enkel å begynne med. Ulike leverandører tilbyr kampanjer innenfor alt fra klesbutikker til kasino og nettbutikker som selger fiskeutstyr.

Effektiv markedsføring

Hvem som helst med en nettside eller blogg kan bli medlem av et affiliate-program. Alt man trenger å gjøre er å registrere seg med eget nettsted. Man vil da bli godkjent som affiliate og få tilgang til bannere og linker som man benytter på bloggen. Med andre ord kan du ha annonser på siden innen svært kort tid. I tillegg er det svært enkelt å tjene penger når man kjører kampanjer på nettsiden.

Forskjellige betalingsmodeller

Betalingsmodellene varierer med ulike leverandører og kampanjer. Man kan eksempelvis få betalt hver gang noen ser annonsen eller klikker på den. Alternativt kan man få betalt for hvert salg som genereres fra bloggen. Da får man enten en fast sum eller en prosentandel av salget. Det finnes et stort antall variasjoner av disse konseptene, og disse vil påvirke hvor mye du tjener.

Velg riktig kampanje!

Det er viktig å tenke nøye gjennom de ulike tilbudene. Du bør velge den kampanjen du tror vil være mest lønnsom for din egen blogg. Man bør derfor vurdere hvilke kundegrupper som besøker nettsiden, og legge opp en kampanje som er tilpasset disse. Etter å ha testet noen annonser vil du fort merke hva som selger på din blogg. Da er det bare å korrigere annonsene slik at du får lagt ut den beste kampanjen. Med en god plan er det store muligheter til å gjøre bloggen til en solid inntektskilde. Om du har en nettside så bør du derfor sjekke ut mulighetene for å bli en affiliate.