Moderne markedsføring på nettet

Posted by Roger on March 13, 2014
Blogg

Markedsføring for ulike bedrifter enten det er snakk om bedrifter på nett eller ikke har forandret seg utrolig mye det siste tiåret, og til og med de siste par årene har det også forandra seg enormt. Før så var det å markedsføre seg kun snakk om å reklamere enten gjennom «papir», altså reklamering i aviser, blader eller store postere som ble satt opp rundt i gatene, på busser eller lignende eller så var en annen mulighet å reklamere via bilde. Da kunne en lage en reklamesnutt som ble sendt på tv, eller før kino og innimellom også ble sendt bare på radio som lyd og uten noen bilde.

Nå så har derimot selskaper, bedrifter, butikker og alle som behøver å markedsføre seg uendelig med muligheter for å markedsføre seg gjennom nettet. Det som det kommer mer an på nå er rett og slett hvem som er målgruppen for markedsføringen, deretter så må en se på de ulike mulighetene en har. Idag så er det tre store «kanaler» en bruker for markedsføring over nett, det er søkemotor optimalisering, Google AdWords og også E-post markedsføring. Så er det jo også selvfølgelig enda noen valg, blogger, katalogannonsering, bannerannonser og det som kalles for web 2.0 markedsføring.

Google AdWords er et utrolig populært valg og flere og flere velger å benytte seg av denne metoden, her i Norge så er det faktisk blitt den fremste leverandøren av PPC annonser. Google AdWords blir også omtalt som den mest kosteffektive annonsekanalen som idag finnes på nett. PPC står for «Pay per click», altså betalt per klikk, så som navnet sier så er dette en form for annonsering hvor en kun betaler for trafikken en faktisk får. Sosiale medier er også blitt populært å reklamere igjennom, å bruke Facebook, YouTube, Twitter og Google+ er utrolig kostnadseffektivt og utrolig lønnsomt.