La andre markedsføre din nettside!

Posted by Roger on May 19, 2014
Blogg

God markedsføring i dagens komplekse virkelighet er ikke lenger bare en «ovenfra og ned» aktivitet hvor et selskap formidler et budskap via tradisjonelle kanaler, og hvor alle vet hva som er reklame og hvor den kommer fra!

Bruken av sosiale medier og nettbaserte markedsføringsmodeller gjør at man ikke bare som annonsør tar i bruk nye medier og skaper en bredere front for å nå sitt publikum mot betaling, men også at man kan få hjelp fra publikum til å dele sitt budskap, gjerne uten kostnader for markedsføreren. Dette skjer for eksempel når man har en annonse som man inviterer sine kunder til å dele på Facebook eller via andre sosiale medier, hvor kunder eller publikum selv er aktive både i å spre budskapet blant sine venner, og dermed også i å gi det «tyngde» eller viktighet i øynene til de som kjenner dem.

Så lenge vi kan huske har annonsører betalt i dyre dommer for å få kjendiser til å stå frem som talsmenn og -kvinner for ulike produkter og tjenester for å skape interesse og vekke tillit hos deres tilhengere som forhåpentligvis smitter over til det produktet eller den tjenesten som de hjelper til med å markedsføre. Det geniale med denne nye modellen er naturligvis at du er en «kjendis» blant dine venner – om du nå bare har ti av dem eller fem hundre! Og når positive bemerkninger om et produkt eller en tjeneste kan spres av tusenvis av «små-kjendiser» uten å måtte skrive under på millionkontrakter med noen av dem, er det naturligvis veldig attraktivt fra et markedsførings-standpunkt.

La oss se på en artig kampanje som Betsafe kjører for sine pokerspillere. Her kan man som spiller samle virtuelle hedersmerker etterhvert som man utfører ulike prestasjoner rundt «pokerbordet» – fra det helt enkle til det virkelig vanskelige – og skryte om det på Twitter etterhvert som man har suksess.

Dermed får Betsafe gratis reklame når du gjør noe du er stolt av, og håper med det at du hjelper dem med å lokke dine venner eller følgere til Betsafes nettside for å følge i dine fotspor!